In het kort

Wereldvredesvlam Riemst

Monument

De Wereldvredesvlam Riemst is een internationaal vredesmonument.

Het staat aan de brug over het Albertkanaal in Vroenhoven (Riemst).

De brandende vlam vraagt aandacht voor wereldvrede, in de brede zin van het woord.

 

Internationaal

De Wereldvredesvlam Riemst is onderdeel van een internationaal netwerk: World Peace Flame. Dit verhaal begint in 1999 wanneer op vijf continenten een vredesvlam aangestoken wordt. Dankzij de vele helpende handen en de militaire en commerciële luchtvaart, worden de vlammen naar het Verenigd Koninkrijk gevlogen en in Wales verenigd tot de eerste World Peace Flame.

 

Filosofie

De Wereldvredesvlam Riemst staat symbool voor vrede tussen naties en volkeren, voor tolerantie en respect. Maar ook voor vrede door enthousiasme, passie en innerlijke balans. Zo wordt vrede toegankelijk voor iedereen. Zo wordt vrede een keuze.

 

Activiteiten

Acitiviteiten houden de vlam warm. De jaarlijkse vredeswandelingen, een gezellige brunch, ... En natuurlijk het vredesconcert Voices 4 Peace, dat in 2011 werd opgeluisterd door Scala & the Kolacny Brothers. En in 2012 door Gospelgroep AKKOORD.

Persoonlijke ontwikkeling

Vrede begint bij jezelf. Vrede begint bij hoe je naar de wereld kijkt, hoe je je voelt, hoe je in het leven staat. Leef met passie, leef met acceptatie, leef met enthousiasme. Workshops rond persoonlijke ontwikkeling kunnen je hierbij helpen. Dru Yoga, coaching, mindfullness, ademhalingstechnieken, ...