Over ons

De kern van wereldvredesvlam Riemst

 

Nicole Vanherle

Nicole is geboren in Genk op 29 November 1949. Werkte lange tijd in de Fordfabrieken. Hier leerde ze haar man Jef kennen. Ze volgde verschillende opleidingen gespreksanalyse, filosofie en pastorale animatoren in het seminarie in Hasselt, 3 jaar intuïtieve ontwikkeling). 4 Jaar opleiding als Dru Yoga docente in de internationale school in Noord Wales UK waar ze tevens een 4 jarige opleiding volgde als meditatie docente en 2 jarige opleiding in verhoogde inzichten.
Samen met o.a. haar man werkt ze in de vzw Wereldvredesvlam Riemst waar ze Dru Yoga, meditatiesessies, lessen in bewustwording en individuele gesprekken geeft.
“Ik groeide op in Genk,een stad met meer dan 50 nationaliteiten. Wat ik hieruit leerde? Iedereen wil vrede, vrede voor hun kinderen ongeacht geboorteland of religie.
Via deze weg wil ik het geleerde inzetten om mezelf en medemensen, de kans te geven om aan vrede te werken en zo, iets moois achter te laten voor de komende generaties. Fantastisch, toch?” Ik ben enorm dankbaar voor hetgeen het universum mij geschonken heeft aan kansen in mijn leven!

 

 

 

 

Jef Spee

Jef groeide op in Maastricht, maar kwam naar België om bij de Fordfabrieken te werken. Als leidinggevende in het productieproces leerde hij veel over (people) management. In een sfeer van vriendschap en verdraagzaamheid een goed product afleveren. Dat was zijn doel. Na zijn pensioen studeerde hij kunstgeschiedenis en intuïtieve ontwikkeling. Deze laatste cursus inspireerde hem tot de zoektocht naar innerlijke vrede. “Omdat vrede in de wereld een hoofdzaak is, moet er op een mooie locatie ruimte gemaakt worden waar mensen even kunnen bezinnen en tot rust komen. Vandaar mijn volle inzet voor de wereldvredesvlam in Riemst.”

 

 

 

 

Martine Ciroux

Mijn naam is  Martine Ciroux, ik ben  geboren in Leuven en als 10-jarige samen met mijn ouders naar het mooie Limburg verhuisd.
Ik ben gehuwd met Gust en via hem heb ik Tante Nicole leren kennen. Nicole heeft mij  begeleid in mijn niet altijd even makkelijke zoektocht naar de waarden en de zin van dit leven. Dit is vooral gebeurd via de opleidingen die ik gevolgd heb in VZW Wereldvredesvlam Riemst en vooral ook de intense persoonlijke gesprekken.
Ook een VZW heeft nood aan de nuchtere getalenteerde boekhouder en hierin hebben wij dan ook elkaar gevonden om samen onze bijdrage te leveren.