Scholen

Lessenpakket scholen

Investeren in morgen

Kinderen zijn de beleidsmakers van morgen. Het Lopend Vuurtje is een lessenpakket, speciaal ontwikkeld voor lagere scholen. Het bevat een heleboel uitgewerkte lessuggesties rond vrede. Knutselen, opdrachtjes, liedjes ... Maar ook verhalen over sterke personen zoals Mahatma Ghandi of Jane Goodall. Vele scholen, zelfs buiten de provinciegrenzen, werken al met dit pakket. Ook internationaal wordt dit pakket gebruikt. In Nederland wordt er al jaren mee gewerkt. Vanaf dit jaar wordt het opgestart in Schotland.

Het Lopend Vuurtje

Dit pakket is neutraal. Het heeft geen religieuze of politiek inslag. Het toont de rijwijdte van vrede en brengt het in de praktijk. En dat op maat van kinderen. Je krijgt een boek voor de leerkacht en schriftjes voor de kinderen. Een medewerker van de Wereldvredesvlam is beschikbaar om een lesuur samen met de leerlingen aan de slag te gaan. Een mini-workshop vrede voor kids. 

In beeld

 

  


 

 

Het pakket omvat werkboekjes voor leerlingen met leuke verhaaltjes, opdrachtjes, ...

Klik hier voor een voorbeeldpagina

Bij het pakket hoort een gids voor de leerkracht. Hierin vind je achtergrondinformatie, bijkomende verhalen, lessuggesties, ...

Klik hier voor een voorbeeldpagina